Stekte hvite asparges med pistasjnøtter

Pistasjnøttene kan erstattes med hasselnøtter eller andre nøtter, eller gjør det enkelt – dropp nøttene. Smørstekte asparges er godt i seg selv og kan fint også serveres uten laks.
Stekte hvite asparges med pistasjnøtter

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
  2. Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek aspargesen over middels sterk varme, tilsett en god klatt smør når aspargesen har fått fin farge og stek videre til den er helt mør. Krydre lett med salt og kvernet pepper. Drypp over noen dråper sitronsaft og dryss over hakkede pistasjnøtter. Avslutt med litt høvlet eller revet smaksrik ost.