Syltede gule og røde beter

Passer godt som tilbehør til kalde og varme retter av både kjøtt og fisk.
Syltede gule og røde beter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Gule beter

Balsamico- og honningsyltede røde beter

Slik gjør du

  1. Gule beter: Vask betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skrell betene.
  2. Del betene i skiver eller kløfter (små beter kan være hele eller deles i to) og legg dem over på rene glass. Dryss over krydderier.
  3. Kok opp eddik, sukker og vann. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Sett på tett lokk og oppbevar glassene kjølig.
  4. Røde beter: Vask betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skrell betene.
  5. Del betene i skiver eller kløfter (små beter kan være hele eller deles i to) og legg dem over på rene glass. Dryss over krydderier.
  6. Kok opp eddik, balsamico, sukker, honning og vann. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Sett på tett lokk og oppbevar glassene kjølig.