Hjemmelaget byggrynsgrøt med yoghurt

Oppskrift på byggrynsgrøt laget med melk og havregryn. Byggryn har et lett nøtteaktig smak, og grøten får en litt grovere konsistens enn den laget kun med havre. Om byggrynene må bløtlegges avhenger av hvilken type du kjøper. Server den gjerne med yoghurt, frukt, bær og nøtter.
Hjemmelaget byggrynsgrøt med yoghurt

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bløtlegg byggryn over natten dersom det er nødvendig, det avhenger av typen du kjøper.
  2. Skyll og ha byggrynene over i kjele med melk og salt. Kok opp under omrøring, og la grøten småkoke under lokk i 25 minutter, eller til byggrynene er møre.
  3. Tilsett havregryn og salt og småkok i 3 minutter. Tilsett litt ekstra melk hvis konsistensen er for hard.
  4. Server grøten med plommeskiver, blåbærsyltetøy, yoghurt, nøtter og et dryss kanel.