Grillet plommekake med vanilje og sitron

Grillet plommekake med vanilje og sitron

Ingredienser

Grunnrøre

100 g mykt meierismør
100 g sukker
2 stk egg
100 g mel

Fyll

1 ss sitronskall
4 stk plommer
1,5 ss sitronsaft
2 ss sukker
1 stk vaniljestang

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En grunnrøre gir mange muligheter. Denne kaken kan også lages med eple og kanel.

  1. En porsjon grunnrøre er nok til 2 små runde former á ca. 12–15 cm i diameter, eller 1 litt større form. Bruk terteformer eller andre former som tåler god varme. Klem et dobbelt lag aluminiumsfolie rundt formene for ekstra isolasjon.
  2. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet. Som variasjon kan halvparten av melet erstattes med finmalte nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter.
  3. Bland sitronskall inn i grunnrøren. Del plommene og fjern steinen. Skjær plommene i mindre biter. Gni frøene fra vaniljestangen sammen med sukkeret i en bolle. Tilsett sitronsaft og plommebitene.
  4. Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover. Dytt ned plommebitene og hell over det som er igjen i bollen.
  5. Bak på middels varm grill, ca. 180 grader, under lokk. La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden. Steketiden er ca. 35 minutter, men det vil variere, så følg med på kaken underveis. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
  6. Kaken kan alternativt stekes på 180 grader i stekeovn, ca 35 minutter.