Myk og saftig påskekake med appelsin

Myk og saftig påskekake med appelsin

Ingredienser

3 dl sukker
300 g smør
5 stk egg
1 stk appelsin
0,8 dl appelsinjuice
1,5 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Til dynking

2 stk appelsin

Glasur

2 dl melis
1,5 ss appelsinjuice

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En klassisk kake med frisk appelsin og søt melis, perfekt til påskekosen! Denne oppskriften på saftig påske-kake er til ca 8 personer.

  1. Sett ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker til det blir hvitt og kremaktig.
  2. Rør inn ett og ett egg. Rør inn appelsinskall og appelsinjuice. Bland så hvetemel og bakepulver og sikt dette inn i kakerøren.
  3. Hel røren over i en smurt randform på 22 cm og stek i ovnen i ca 50 minutter. Bruk en grillpinne for å se om kaken er ferdig.
  4. Når kaken er klar bruker du den samme pinnen til å stikke mange hull i kaken, og så heller du appelsinjuicen over mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken på rist.
  5. Om du skal fryse kaken må du gjøre det nå før da tar på glasur.
  6. Lag melis med appelsinjuice istedenfor vann og smør utover kaken, den kan gjerne renne litt nedover på sidene. Riv gjerne litt appelsinskall over til pynt.