Krumkaker

Krumkaker

Ingredienser

2 stk egg
125 gr sukker
90 gr hvetemel
100 gr potetmel
125 gr smør
1 dl vann
0,5 krm mandeldråper

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

En populær julekake som ofte fylles med multekrem. Regnes som en av de tradisjonelle 7 slag. Denne oppskriften på hjemmelagde krumkaker gir sprø og knasende gode småkaker, og 1 porsjon gir ca 18 krumkaker.

  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  2. Rør sammen de tørre ingrediensene og sikt over eggedosisen. Rør forsiktig inn litt og litt.
  3. Rør inn smeltet smør og mesteparten av vannet. Smak til med mandeldråper.
  4. Sett røren i kjøleskap og la svelle i 30 minutter. Hvis den blir veldig tykk, tilsett litt mer vann.
  5. Varm krumkakejernet. Du bør smøre jernet når du skal lage den første kaken, men for de neste holder det med smøret som er i røren.
  6. Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legge kakene over en skål.