Grillet fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt

Grillet fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt

Ingredienser

Kakerøre

100 g meieri smør
100 g sukker
2 stk egg
50 g hvetemel
50 g mandelmel

6 stk fiken
2 ss flytende honning
2,5 ss mandelflak
2 dl gresk yoghurt naturell
2 ss brunt sukker

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig kake med søte fiken. Oppskrift på fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt.

  1. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet.
  2. Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover.
  3. Rens og del fikenene i båter/kløfter og dytt dem ned i røren. Drypp over honningen og dryss over mandelflak.
  4. Bak på middels varm grill (eller i stekeovn) på ca. 180 grader, under lokk. La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden.
  5. Steketiden er ca. 35 minutter, men det vil variere så følg med på kaken underveis. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
  6. Vend forsiktig sammen yoghurt og brunt sukker. La det stå noen minutter slik at sukkeret begynner å smelte. Server den sukrede yoghurten ved siden av den nybakte fikenterten.