Grillet fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt

Saftig kake med søte fiken. Oppskrift på fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt.
Grillet fikenterte med mandler, honning og gresk yoghurt

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Kakerøre

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet.
  2. Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover.
  3. Rens og del fikenene i båter/kløfter og dytt dem ned i røren. Drypp over honningen og dryss over mandelflak.
  4. Bak på middels varm grill (eller i stekeovn) på ca. 180 grader, under lokk. La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden.
  5. Steketiden er ca. 35 minutter, men det vil variere så følg med på kaken underveis. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
  6. Vend forsiktig sammen yoghurt og brunt sukker. La det stå noen minutter slik at sukkeret begynner å smelte. Server den sukrede yoghurten ved siden av den nybakte fikenterten.