Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Ingredienser

Marengs

6 stk eggehviter
350 g sukker
1 ss maisenna
1 ts balsamico

Topping

1 kurv bringebær
1,5 ss sukker
1 ts vaniljesukker
500 g bær. F.eks jordbær
blåbær
og bringebær
3 dl fløte
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Populær oppskrift på pavlova kake. Deilig marengsbunn med bringebærkrem toppet med friske bær. Lag den som en stor kake i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert. Søt festkake som er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17. mai.

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).
  2. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
  3. Form en stor rund marengskake (ca. 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
  4. Mos bringebærene med sukker og vaniljesukker. Visp fløten til myk krem og vend de moste bærene sammen med kremen. Løft marengskaken forsiktig over på et fat. Legg på bringebærkremen.
  5. Topp med bær og pynt med mynteblader. Serveres straks.

Tips

Lag den som en stor kake, i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert.

Relaterte oppskrifter