Saftig gulrotkake med mørk sjokolade

Dette er den beste og mest saftige gulrotkaken du noen gang kommer til å smake. Nydelig og saftig gulrotkake med mørk sjokolade og et utrolig godt lokk av kremost, denne er et must på kakebordet. Verdens beste gulrotkake!
Saftig gulrotkake med mørk sjokolade

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Glasur til gulrotkake

Tips!

Topp gjerne med hakkede hasselnøtter eller revet gulrot.

Slik gjør du

  1. Sett først ovnen på 180 grader. Rens gulrøtter og riv dem. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Bland mel, vaniljesukker, natron, bakepulver og kanel og miks det inn i røren. Rør i hakket kokesjokolade. Ha så i resten av ingrediensene. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.
  3. Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
  4. Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen. Det er ikke sikkert at du trenger all melisen, juster etter smak og konsistens.
  5. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt gjerne med selvvalgt kakepynt.