Fruktnøttopper

Fruktnøttopper

Ingredienser

400 g mørk sjokolade, 66-70%
2 dl skivede eller hakkede nøtter som mandler, hasselnøtter og pistasj
2 dl tørket frukt som rosiner, aprikoser i små terninger, tranebær eller andre tørkede bær

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag din egen sunne konfekt! Denne oppskriften gir ca. 35 fruktnøttopper.

  1. Rist nøttene i ovnen ved 180C til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl.
  2. Finhakk sjokoladen og smelt den i en bolle overvannbad. Tilsett nøtter og frukt og bland godt til alt er dekket av sjokolade.
  3. Bruk to teskjeer og lag jevne topper på et brett kledd med bakepapir. La brettet stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevar fruktnøttene mørkt og kjølig i en lufttett beholder.