Red Velvet whoopies

Red Velvet whoopies

Ingredienser

5 dl hvetemel
1 dl bakekakao
0,7 ts natron
0,3 ts salt
140 g melange
2,5 dl brunt sukker
1 ts sponge cake stabilizer (SP)
1 stk egg
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts rød konditorfarge
2,5 dl kefir

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Whoopies er nok ikke like godt kjent som cupcakes – men liker du cupcakes, vil du garantert elske whoopies! En whoopie er som å få den beste delen av en cupcake – altså den sprø toppen med den deilige frostingen.

  1. Melange, sukker og SP, kjøres sammen til det blir luftig. Egg has i og blandes godt inn.
  2. Ha i vaniljeekstrakt og evnt. farge. Sikt sammen det tørre og ha dette og kefir vekselvis i sukkerblandingen. Bland godt.
  3. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små pletter på et bakepapir. Størrelsen kan du velge litt selv, men jeg bruker å ha dem ca 5-6 cm i diameter. Det viktigste er at plettene får samme form og er omtrent like store. Stekes på 180 grader i ca 15 min.
  4. Når kakene er avkjølte skal de settes sammen to og to med frosting i mellom. Red velvet er kjempegod med ostefrosting eller marshmallowfrosting.

Tips

Vil du ha en klarere rødfarge kan du erstatte noe av kakaoen med mel.

Relaterte oppskrifter