Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat

Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat

Ingredienser

1 stk. kalkun, ca. 5 kg

Nøttestuffing

100 g Pinjekjerner
100 g pistasjnøtter
100 g Pecannøtter
300 g Svisker
200 g Brød
2 ss kruspersille

Spinat med epler

3 stk. Epler
1 stk. Sjalottløk
2 ss Smør
1 båt Hvitløk
500 g Frisk spinat
0,3 ts revet muskatnøtt

Søtpotetmos

4,5 stk. søtpotet
3 ss smør
Salt og pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften på kalkun passer godt til Thanksgiving.

  1. 1. Skjær fra skorpen på brødet og del resten i terninger. Legg brødterningene i langpanne i stekeovenn ved 200 °C i noen minutter til de er sprø. Grovhakk nøtter og frukter og fres det lett i stekepanne med litt smør. Bland sammen brød, nøtter og frukter og dryss over salt, pepper og finklippet persille. Fyll stuffingen i kalkunen.
  2. 2. Pensle kalkunen godt med smeltet smør blandet med salt og pepper. Stek ved 160 °C i ca. 1/2 time per kilo.
  3. 3. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i vann i 25 minutter. Hell av vannet, mos potetene og smak til med smør, salt og nykvernet pepper.
  4. 4. Fres lett eplebiter og finhakket sjalottløk i smør i en stekepanne med høye kanter. Sett hvitløkbåtene på en gaffel og gni den inn i pannen noen ganger mens eplebitene freses. Skyll og rens spinaten og ha den i pannen. La spinaten dampe noen minutter til den synker sammen. Dryss over muskat og grovmalt salt og pepper.
  5. 5. Server kalkunen med søtpotetmos eller mandelpotetmos og spinat.

Oppskrift fra