Kjøttboller med oliven og fetaost

Kjøttboller med oliven og fetaost

Ingredienser

Kjøttboller

400 g karbonadedeig
1 dl persille
2 stk sjalottløk
100 g fetaost
15 stk sorte oliven
frisk oregano
2 stk egg
olje

Tzatziki

3 dl matyoghurt
1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
litt salt

Salat

65 g ruccola
2 -4 stk vårløk
1 stk paprika
0,5 stk agurk
10 -20 stk sorte oliven

Ris

4 dl ukokt villris

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kjempegode kjøttboller, i en klasse for seg selv!

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Tzatziki: Riv agurk grovt og legg den på tørkepapir. Dryss litt salt over og la ligge i 5-10 minutter. Tørk så av mest mulig salt og vann. Finhakk hvitløk. Bland agurk og hvitløk sammen med matyoghurt. Smak til med salt.
  3. Salat: Hakk vårløk, agurk og paprika i biter og bland sammen med ruccola og oliven.
  4. Kjøttboller: Finhakk persille og sjalottløk og bland sammen med karbonadedeig. Bland i egg, og hakkete oliven, og smuldre inn fetaosten. Rør godt sammen, og form små kjøttboller (ca. 3-4 stk per person). Stek kjøttbollene til de har en fin gyllen farge.
  5. Server sammen med salat og tzatziki.

Oppskrift fra