Sliders

Sliders

Ingredienser

Sliders

500 g kjøttdeig
1 stk egg
salt

Poteter

2 stk poteter
salt
pepper
paprikapulver
cayennepepper

Marinert sjalottløk

2 stk sjalottløk
2 ts salt
2 ts sukker

Muggostdressing

4 ss muggost
2 ss créme fraîche

Tomatdressing

5 ss créme fraîche
1 ss tomatpuré
1 ts jalapeños
1 knivsegg cayennepepper
salt

Guacamole

1 stk avokado
2 ss lime
1 ts jalapeños
3 ss tomater
1 ts salt

5 skiver loff

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilige miniburgere! Perfekt alene, eller som en del av et tapasbord. Gir ca 10 sliders og et utvalg tilbehør så du kan variere.

  1. Bland alt godt sammen før du former det til små burgere. Stek på høy varme i cirka to minutter på hver side. La de hvile på en rist og sett de inn i ovnen noen minutter før servering.
  2. Skjær poteter i båter og krydre med salt, pepper, paprikapulver og litt cayennepepper. Stek i ovnen på 225 grader i cirka 45 minutter, de skal få en gyllen farge.
  3. Skjær løken i ringer. Legg dem deretter i en plastpose og strø over 1 ts salt og 1 ts sukker per løk. Rist posen og la det ligge i cirka en time.
  4. Røres sammen, og smakes til med pepper og eventuelt litt sitron.
  5. Bland alt sammen til en spicy dressing.
  6. Mos avkadoen med en gaffel, og bland inn resten av ingrediensene.
  7. Bruk gjerne loff til å lage toast. Et tips fra Berens er å bruke et vannglass til å forme rundinger du kan skjære ut. Stek de i ovnen på 225 grader til de blir gylne.
  8. Dander slidersene på brød med ønsket tilbehør og ovnsstekte poteter. For å holde det hele samlet kan det være lurt å bruke grillspyd i tre.