Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Angusburger med karamellisert løk

Angusburger med karamellisert løk

Ingredienser

Burgere

2 stk burgere á 150 g
2 stk hamburgerbrød
4 blader crispisalat
1 stor tomat
4 skiver bacon
4 skiver blåskimmelost
4 stk sylteagurk

Karamellisert løk

3 stk gul løk
1 ss smør
2 ss olje
2 ts sukker
4 ss balsamico
1 ss Worcestershiresaus
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Har du lyst på en skikkelig god burger med godt tilbehør? Ja, da bør du forsøke denne oppskriften på burger med blåskimmelost! Saftig angusburger med blåskimmelost, bacon, frisk salat, karamellisert løk, bluecheesedip og ketchup. Lag burger selv eller kjøp ferske hamburgere hos MENY.

  1. Finn frem ingrediensene.
  2. For å få til perfekte karamelliserte løk er det viktig å være tålmodig. Løken skal sakte men sikkert brunes på middels til svak varme for å bli myk og søtlig. Går man for fort frem, blir løken bare brent i kantene, forblir hard og sukkeret får ikke sjansen til å karamelliseres skikkelig.
  3. Skjær løken i strimler med litt tykkelse.
  4. Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm så løken blir for fort stekt. Etter 5-10 minutter, når løken begynner å bli ordentlig myk og få fin farge, tilsettes sukker, Worcestershire-saus og balsamico. Fortsett å steke til løken er helt myk og karamellisert. Smak til med salt og pepper helt til slutt.
  5. Stek eller grill burgerne først 2 minutter på hver side på høy varme, så de får en fin stekeskorpe. Senk varmen og la burgerne ettersteke på lav varme et par minutter til på hver side til de er gjennomstekte.
  6. Arranger burgerne slik: burgerbrød, salat. bifftomat, burger, blåskimmelost, karamellisert løk og bacon øverst. Syrlig sylteagurk ved siden av er kjempegodt!

Tips

Skal du lage hamburgerne selv vil kjøttdeig med litt høyere fettprosent gi en saftigere burger. Karbonadedeig vil gi en litt sunnere burger.

Relaterte oppskrifter