Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Enchiladas med kjøttdeig

Enchiladas med kjøttdeig

Ingredienser

Enchiladas med kjøtt chilimania, vårløk og koriander

6 stk mais- eller hvetetortillas
400 g kjøttdeig
2 ss tacokrydder
1 dl vann
200 gr cheddar
4 ss syltede jalapeños
2 stk tomater, grovhakkede
2 stk vårløk, grovhakket
1 bunt koriander, grovhakket

Syrlig rømmedressing

1 dl rømme
0,3 stk lime, saften av
1 fedd hvitløk
2 ts tabasco
0,3 ts sukker
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enchiladas er sammenrullede, myke maistortillaer som er fylt med kylling eller kjøttdeig- og tomatsaus. Rullene dekkes med ost og en tomatbasert saus for deretter å gratineres i ovnen. Det er like enkelt som det er godt, og det minner om meksikansk lasagne.

  1. Lag syrlig rømmedressing ved å blande rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker. Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
  2. Vend tortillalefsene i en varm, tørr panne.
  3. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydderet og vann. la surre et par minutter. Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
  4. Legg lefsene i en ildfast form, etter hverandre, og hell over resten av kjøttsausen.
  5. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 200 grader i 10 min. Ta ut formen, ha på striper med tacodressing og dryss over syltede jalapeños, grovhakkede tomater, vårløk og koriander.