Hamburger i focaccia med grillet løk og aioli

Hamburger i focaccia med grillet løk og aioli

Ingredienser

Hamburgere i focaccia med grillet løk og aioli

4 stk hamburgere
2 stk rødløk
2 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
1 neve frisk koriander
1 stk focaccia
100 g hjertesalat
1 dl aioli
olje til pensling
salt
pepper

Hjemmelagde hamburgere

600 g kjøttdeig
1 stk egg
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Visste du at ferdigbakt focaccia egner seg godt som hamburgerbrød? Prøv en enkel oppskrift på hamburger i focaccia med grillet løk og aioli.

  1. Ferdigbakt focaccia egner seg godt som hamburgerbrød! Varier focaccia med annet mykt og godt brød
  2. Skær løken, med skall, i tykke skiver. Pensle med olje og grill eller stek løkskivene, ca. 5 min. på hver side. Fjern skallet, ha over eddik og olje og krydre med salt og pepper. Hakk koriander og strø over.
  3. Pensle burgerne med olje, krydre med salt og pepper og grill eller stek hamburgerne på sterk varme, ca. 5 min. på hver side.
  4. Varm focacciaen på grillen eller i ovnen på 200 grader. Del focacciaen i fire biter og snitt bitene på langs. Strimle og anrett salat på brødbunnene, topp med burgere, grillet løk, aioli og brød, og server.
  5. Godt og enkelt!
  6. Vend inn alle ingrediensene forsiktig, rører du for mye blir burgerne tørre. Smak til med salt og pepper. Del miksen i 4 like deler og klapp burgerne flate, ca 1,5 cm høye. De skal ikke presses for mye sammen.

Tips

Skal du lage hamburgere selv vil kjøttdeig med høyere fettprosent gi en saftigere burger. Karbonadedeig vil gi en litt sunnere burger.

Relaterte oppskrifter