Hjemmelagde karbonader med potet og soppsalat

Næringsrik klassiker med vri. Denne oppskriften på hjemmelagde karbonader med tilbehøret potet og soppsalat blir fort en middagsfavoritt.
Hjemmelagde karbonader med potet og soppsalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Karbonader med potet og soppsalat

Slik gjør du

  1. Næringsrik klassiker med vri. Har du ferdigkokte poteter som middagsrester kan du bruke dem. Dryss gjerne over finhakkede urter over salaten.
  2. Kok poteter møre i vann. Skjær ½ løk og sopp i skiver og stek gylne i 1 ss olje ca. 3-4 min. og avkjøl.
  3. Finhakk ½ løk og bland med karbonadedeig og muskatnøtt. Form fire karbonader, gjennomstek i 2 ss olje, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
  4. Skjær poteter i biter og bland med kesam, sennep, pepperrot, sopp og løk. Krydre med salt og pepper, og server til karbonadene.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 109, protein 11g, karbohydrat 4,5g, fett 5g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.