Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Ingredienser

4 stk burgere

600 g kjøttdeig
4 skiver cheddar
4 skiver bacon
4 briochebrød
salt
pepper
Jacobs Utvalgte chilimajones
frisk, grønn salat
1 tomat, i skiver

Løkmarmelade

1,5 stk løk
2 ss olje
1,5 ss akasie honning
2 ss sherryeddik
salt
pepper
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Angusburger med bacon, cheddar, Apple Wood smoked Jæren Smak bacon, rødløksmarmelade, ruccola og chipotlemajones. Oppskrift på klassisk hjemmelaget hamburger med ost og bacon!

  1. Lag løkmarmelade. Kutt løken i terninger eller skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den blank og bløt. Tilsett øvrige ingredienser og la løken småkoke på middels varme i 15–20 minutter, eller til den har marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha litt vann på en fjøl og form burgere. Når du lager burgere, er det viktig å ikke jobbe for mye med kjøttdeigen. Da bevares strukturen i kjøttet og den naturlige fordelingen av kjøtt, fett og luft, og du unngår kompakte burgere. Krydre burgerene på stekeflaten.
  3. Stek eller grill burgerne ett til to minutter på hver side på høy varme. Etterstek på lav varme med lokk, så blir de ekstra saftige.
  4. Server med briochebrød, grønn salat, tomatskiver, chilimajones, cheddarost, bacon og løkmarmelade. Topp gjerne det hele med sylteagurk og server ovnsstekte poteter til.