Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Deilig oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker med brun saus og ertestuing. Server med tyttebærsyltetøy og nykokte poteter.
Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Brun saus

Ertestuing

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og potetmel. Spe med vann, litt om gangen, og arbeid dette godt inn i deigen. Tips: For ekstra smak i kjøttkakene tilsett 2 ts dijonsennep og 1/2 finhakket chili.
  2. Form til jevne, runde kaker og stek i smør på middels varme. Kok ut av stekepannen og bruk dette som kraft. La kjøttkakene trekke i sausen i 10-15 minutter.
  3. Brun saus: Brun smør og mel til det får en lys brunfarge, spe med varm kraft og smak til med salt og pepper.
  4. Ertestuing: Skyll ertene og bløtlegg i kaldt vann natten over. Kok ertene i bløtleggingsvannet til de er møre (ca. 1,5 time). Tilsett salt pepper og smør. Tips: Kok ertene sammen med baconsvor for ekstra smak.
  5. Server de hjemmelagde kjøttkakene med ertestuing, brun saus, nykokte poteter og tyttebærsyltetøy.