Slik steker du kjøttdeig

Slik steker du kjøttdeig
Aldri mer dvassen, grå og smakløs kjøttdeig. Slik steker du kjøttdeigen for best resultat!

Unngå kokt kjøttdeig

De aller fleste tar frem stekepanna, slenger kjøttdeigen oppi, skrur plata på full guffe og begynner å hakke løs. Resultatet blir kokt kjøttdeig.

- Denne snarvei-metoden gjør at kjøttet varmes langsomt opp og begynner å slippe vann, proteinene trekker seg sammen og fibrene i kjøttet mister vann. Til slutt ender du opp med en grå kjøttdeig uten særlig smak. Med andre ord får du kokt kjøttdeig – som verken er sunt eller godt, tipser Roar Sjåvågnestleder i MENY-Lauget. 

Tips! En stekepanne med tykk bunn er best egnet, helst en jern- eller stålpanne!

Slik steker du kjøttdeigen riktig:

Aldri mer dvassen, grå og smakløs kjøttdeig. Perfekt stekt kjøttdeig får du slik:   

  1. Forvarm stekepanna med litt olje, smør eller en kombinasjon av begge to.
  2. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek litt og litt (hvis du legger alt oppi med en gang vil panna kjøles ned og kjøttet bli kokt).
  3. Ikke hakk i kjøttet med en gang, vent til det har fått litt farge.

Med denne metoden blir tacofredagen – eller hvilket som helst annet måltid med kjøttdeig – mye bedre! Prøv bare selv.

Imponer selskapet med perfekt stekt kjøttdeig og en av disse oppskriftene: