Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker

Høstens rotgrønnsaker smaker utmerket ovnsbakt til helstekt kylling. Denne oppskriften er enkel og en sikker vinner.
Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Kylling

Syrlig urtesmør

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage syrlig urtesmør. Bland romtemperert smør med finhakket rosmarin, timian, litt revet sitronskall og hvitløk.
  2. Lag snitt i kyllingskinnet ved bryst og lår, og fyll med urtesmør. Krydre kyllingen med salt og pepper og gni inn resten av urtesmør hvis det er noe igjen.
  3. Stek kyllingen på sterk varme i panne så den får farge eller i ovn på 225ºC i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 160ºC.
  4. Grovhakk alle grønnsakene i passe store biter eller stenger. Bland alt sammen med litt finhakket persille, salt, pepper og litt olje. Legg grønnsakene i en langpanne med kyllingen øverst og hell på en god del hvitvin og kyllingkraft.
  5. La alt stå i ovnen i ca. 40 minutter på 160ºC til grønnsakene er myke og kyllingen har fått en gyllenbrun farge med en kjernetemperatur på 68ºC. Hell gjerne på med mer hvitvin mens kyllingen er i ovnen. Server!