Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Kremet kyllingsuppe med pistasjpesto

Kremet kyllingsuppe med pistasjpesto

Ingredienser

300 g kyllingfilet
1,5 stk løk
1,5 ss mel
2 ss smør
100 g purreløk
100 g gulrot
1,3 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
4 ss mandelskiver
100 g finmalte mandler
1 stk eggeplomme
0,5 boks creme fraiche
salt
pepper

Grov pistasjpesto

0,5 potte basilikum
3 ss pistasjkjerner
1 dl olivenolje
50 g gruyere ost
salt
pepper
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på deilig kremet kyllingsuppe med hjemmelaget mandel og pistasjpesto. Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.

  1. Start med pestoen. Kjør basilikum og olivenolje til en glatt puré og ha dette over i en bolle. Vend inn revet gruyere og grovhakkede pistasj-kjerner til en grov pesto. Smak til med salt og pepper.
  2. Rist mandelskivene gylne i en stekepanne uten smør (ta vare på disse til senere). Hakk løk (legg den hele og den halve løken hver for seg), purreløk og gulerøtter i grove biter.
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett den hele grovhakkede løken og fres den i 2 minutter. Tilsett 1,5 ss mel og rør godt sammen. Ha i resten av løken, purreløk, gulrøtter og hvitvin. Gi et oppkok før du tilsetter kyllingkraft.
  4. Tilsett de finmalte mandlene og kyllingfiletene. Kok opp og senk varmen, og la det hele trekke i 20 minutter. Ta ut kyllingfiletene og del i i fine strimler. Kjør suppen glatt med en stavmikser før du legger kyllingen tilbake.
  5. Bland creme fraiche og eggeplommen, pisk dette inn i den varme suppen. Etter dette må suppen ikke koke (kun trekke). Smak til med salt og pepper. Server suppen i suppeskåler og legg på en liten skje av pistasjpuréen og dryss over de ristede mandelskivene og noen friske urter.