Kylling og grønnsaker i grønn thai-karri

Kylling og grønnsaker i grønn thai-karri

Ingredienser

600 g kyllingfilet
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk brokkoli
1 stk rød paprika
100 g sukkererter
400 ml kokosmelk
2,5 dl kyllingkraft
3 ts grønn karripasta
1 ts thai fiskesaus
1 stk saften fra lime
frisk koriander

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En god thai-karri kan man nesten aldri få nok av. Mye av hemmeligheten ligger i den perfekte balansen mellom salt, søtt, syrlig og hot. Med masse friske grønnsaker og kyllingfilet, er dette dessuten en litt sunnere middag.

  1. 1. Skjær løken i grove biter og finhakk hvitløken. Fres dem et par minutter i olje sammen med karripastaen. Tilsett kokosmelk og kyllingkraft og gi et oppkok. Smak til med limesaft, sukker og fiskesaus. La sausen småkoke 2-3 minutter uten lokk.
  2. 2. Tilsett strimlet, rå kyllingfilet, brokkolibuketter og paprikaterninger. La det hele småputre til kyllingen er gjennomstekt, ca. 5 minutter. Ha i sukkerertene helt til slutt så de holder seg sprø.
  3. 3. Pynt med frisk koriander og server med ris.