Kyllingburger med kikertsalat

Kyllingburger med kikertsalat

Ingredienser

Kyllingburgere

300 g kyllingkjøttdeig
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 stk hvitløksfedd
1 stk egg
1 ss potetmel
2 ss vann
flytende margarin
0,5 stk rødløk
2 stk grove hamburgerbrød
sennep
ketchup

Kikertsalat

1 boks kikerter
65 g ruccola
3 stk tomater
0,5 stk agurk
1 stk gul paprika
0,5 stk avokado
0,5 stk rødløk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kjøttdeig av kylling/kalkun er magert, og sammen med salaten er dette er et energi- og næringsrikt måltid. Bytt gjerne ut vanlige hamburgerbrød med grove, fiberrike polarbrød med 100 prosent fullkorn, slik vi har gjort her.

  1. Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin. Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
  2. Lag gjerne en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.
  3. Server burgeren i grove polarbrød eller hjemmelagde hamburgerbrød med salat ved siden av.
  4. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra