Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Ingredienser

4 stk kyllingfilet, à 120 g
salt
pepper
2 dl appelsinjuice
2 s grønn squash

Dressing

0,5 dl innkokt appelsinjuice
4 cm revet, frisk ingefær
2 ss soyasaus
1 ss honning
2 stk rødløk
2 ss olje til steking
2 pk babyspinat, à 65g

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Damper du mør, norsk kyllingfilet i appelsinjuice får fileten en frisk smak og blir skikkelig saftig. Server med en salat av squash, løk, spinat og ingefærdressing, og du har en superdeilig middag.

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Kok opp appelsinjuice i en kjele og legg i kyllingfileter. Kok opp på nytt, senk varmen så det så vidt koker. Sett på lokk og la kyllingfiletene trekke i 10 minutter.
  2. Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Sett til side.
  3. Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile. Kok inn appelsinjuicen til det halve. Bland inn revet ingefær, soya og honning.
  4. Stek rødløk i en varm stekepanne med olje til den er blank. Vend inn strimler av squash og spinat og hell over dressingen. Fordel salaten på tallerkener. Del kyllingfilet i grove skiver og legg dem over salaten. Server.

Oppskrift fra