Kyllingfilet med smak av jul

Kylling har en mild smak som passer til det meste av tilbehør, og er et godt alternativ til kalkun i julen.
Kyllingfilet med smak av jul

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Kremet solbærsaus

Tilbehør

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
  3. Mandelpoteter kan gjerne kokes med skallet på om du ønsker det, hvis ikke skreller du dem. Kok opp vann, skru ned varme og la potetene trekke i 5-15 minutter avhengig av størrelse. Bruk en skarp kniv eller en gaffel til å sjekke når de er ferdig.
  4. Hell rosenkål i fosskokende vann. Når vannet har begynt å koke igjen er de ferdige i løpet av ett minutt.
  5. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut fine potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stek duchesspotetene øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter, eller til de er gylne.
  6. Server kyllingfilet med saus, poteter og rosenkål. Eventuelt også litt tyttebærsyltetøy.