Kyllingfilet med smak av jul

Kyllingfilet med smak av jul

Ingredienser

4 stk kyllingfilet
salt
pepper

Kremet solbærsaus

vann
1 stk hønsebuljong terning
3 dl crème fraîche original
1 dl fløte
0,8 dl solbærsirup
2 ss soyasaus
6 stk knuste einebær
1 ss frisk timian
nykvernet pepper

Tilbehør

12 stk mandelpoteter
1 pk rosenkål

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kylling har en mild smak som passer til det meste av tilbehør, og er et godt alternativ til kalkun i julen.

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
  3. Mandelpoteter kan gjerne kokes med skallet på om du ønsker det, hvis ikke skreller du dem. Kok opp vann, skru ned varme og la potetene trekke i 5-15 minutter avhengig av størrelse. Bruk en skarp kniv eller en gaffel til å sjekke når de er ferdig.
  4. Hell rosenkål i fosskokende vann. Når vannet har begynt å koke igjen er de ferdige i løpet av ett minutt.
  5. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut fine potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stek duchesspotetene øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter, eller til de er gylne.
  6. Server kyllingfilet med saus, poteter og rosenkål. Eventuelt også litt tyttebærsyltetøy.