Kyllingkjøttdeig- og grønnsaksform

Kyllingkjøttdeig- og grønnsaksform

Ingredienser

Kyllingkjøttdeig- og grønnsaksform

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk løk
3 dl kesam
1 ts tørket oregano
2 stk squash
2 stk egg
3 dl fløte
1 boks hermetiske tomater
olje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En mild og saftig ovnsrett som er lett å like!

  1. En mild og saftig ovnsrett som er lett å like! Varier gjerne med kjøttdeig av lam eller storfe og aubergine eller andre grønnsaker.
  2. Finhakk løk og brun med kyllingkjøttdeig i olje til løken er blank. Krydre med salt og pepper, tilsett tomater og oregano og kok opp.
  3. Skjær squash på langs i ½ cm tykke skiver og stek skivene i pannen, ca. 2 min på hver side.
  4. Visp eggene og bland med fløte, kesam og litt salt.
  5. Legg squash, kyllingsaus og fløteblandingen lagvis i en smurt ildfast form, og stek i ovnen i 225 °C i ca. 20 min.
  6. Godt og enkelt!

Tips

En magrere deig gjør retten litt sunnere uten at det går utover smaken. Server gjerne en brokkolisalat ved siden av og du har en kjempegod middagsrett!

Relaterte oppskrifter