Meksikansk grilltallerken med kylling og scampi

Meksikansk grilltallerken med kylling og scampi

Ingredienser

Kylling

2 stk kyllinglår
1 ts allehånde
1 ts Salt
1 ts Pepper
1 ts Koriander
1 ts spisskummin
1 ts hvitløk
1 ts chili
1 dl appelsinjuice
1 dl øl

Meksikansk ris

3 dl jasminris
2 ss olje
4 stk tomater
1 terning hønsebuljong
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper
5 dl vann
1 stk maiskolbe

Refried beans

4 dl brune bønner
0,5 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper

Tortillas og chips

5 dl maismel
2 dl hvetemel
1 dl øl
1 ts salt
1 dl olje

Mangosalsa

1 stk mango
0,5 stk habanero chili
1 stk lime
1 ts salt
0,5 stk rødløk
0,5 stk gul løk
2 stk hvitløksfedd

Grillet koriandersalsa

2 stk tomat
1 stk chili
0,5 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 bunt frisk koriander
1 stk lime
1 ts salt
1 ts pepper

Acapulco-scampi

4 stk scampi
0,3 stk løk
1 stk avokado
1 neve koriander
2 ss ketchup
1 ss worcestersaus
1 ss chipotle tabasco
1 ss limejuice
1 ts salt

Squash

0,5 stk squash
1 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper
1 neve oregano

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne retten tok Sylvia og Luis til topps i Norges Grillmester 2015.

  1. Meksikansk ris med grillet mais og tomat: Grill maiskolben. Stek risen i olje. Bland tomat og hvitløk med stavmikser i vann. Ha i salt og pepper. Hell dette over risen og kok opp. Skjær av mais fra maiskolben og ha opp i risen. Tilsett en terning hønsebuljong og rør godt. Ta av direkte varme og la det småkoke i 20 min.
  2. Refried Beans : La bønnnene koke med løk, hvitløk, salt og pepper. Reduser til det bare er littegranne vann igjen. Bruk så stavmikser og gjør om til en grov puré.
  3. Tortilla Chips : Bland alle ingrediensene til en deig. Rull ut og stek på stekeplate på grillen. Del så i trekanter og friter i olje. Dette tar kun noen sekunder.
  4. Mangosalsa: Ha mango, løk, hvitløk, rødløk, og habanero på grillen i skiver. Når du ser sorte merker på dem, legger du dem over i en bolle. Bruk stavmikser (ikke blender) for å få en fin salsa. Den skal ikke være for tynn. Smak til med salt og lime.
  5. Grillet koriandersalsa : Grill tomater, løk, hvitløk og chilli. Ha i en bolle og tilsett lime, koriander, salt og pepper. Bruk stavmikser til du får en fin salsa.
  6. Scampi: Grill scampien til den får fin farge. Bland sammen resten av ingrediensene. Del opp scampien i biter og bland med sausen.
  7. Kylling: Bland alt sammen sammen til en marinade, og mariner kyllingen i denne. Del opp kyllingen i biter og ha på grillspyd. Grilles i noen minutter på hver side.