Ovnstekt kyllingbryst med estragon og soppsaus

Saftig kylling, av Christer Berens.
Ovnstekt kyllingbryst med estragon og soppsaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland smør, halvparten av estragonen og halvparten av limen.
  2. Fordel smøret under skinnet på kyllingen.
  3. Salte og pepre kyllingen på begge sider.
  4. Stek kyllingen i to minutter på hver side.
  5. Sett kyllingen inn i ovnen på 150 grader med steketermometer. Stek til termometeret viser 62 grader (tar ca. ti minutter).
  6. Stek sopp og løk i samme pannen som du har stekt kylling.
  7. Øk varmen og tilsett hvitvin. Kok ned til halvparten og tilsett kyllingskraften. Kok ned til halvparten, senk varmen og tilsett creme fraische. Rør jevnlig og kok ned til sauskonsistens.
  8. Tilsett gurkemeie, estragon, limesaft, salt og pepper.
  9. Server med ris og sukkererter.