Thai-salat med grillet chilikylling og glassnudler

Thai-salat med grillet chilikylling og glassnudler

Ingredienser

2 stk kyllingbryst
3 ss MENYs chilimarinade
1 pk tynne glassnudler
4 stk vårløk
1 stk agurk
150 g sukkererter
100 g bønnespirer
75 g babyspinat
frisk koriander

Dressing

2 ss soyasaus
3 ss thai fiskesaus
4 ss limesaft
1 ts sukker
1 ts sesamolje
1 ss fersk ingefær
1 stk rød chili

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Et grillet kyllingbryst marinert i en spenstig chilimarinade, kler en lang rekke tilbehør. Her serveres den med friske smaker fra Thailand, på en nudelsalat med peanøtter og tilhørende thai-dressing med ingefær, lime og chili.

  1. Mariner gjerne kyllingen over natten, men det holder også fint med et par timer før tilberedning. Har du ikke tid til marinering i det hele tatt, kan marinaden gjerne brukes som glaze etter steking og grilling.
  2. Tørk vekk det meste av marinaden før kyllingen grilles eller stekes. En marinade inneholder sukker, og dette kan lett bli brent når det møter høy varme fra grill. Grill kyllingbrystene på medium varme, 4-5 minutter på hver side. Pensle med ekstra chilimarinade, sett til side og la kjøttet hvile før det skjæres i.
  3. Kok nudlene som anvist på pakken.
  4. Bland alle ingredienser til dressing i en skål.
  5. Anrett babyspinat på et fat. Bland glassnudler og resten av grønnsakene sammen med dressingen og fordel utover babyspinaten. Skjær kyllingfileten i skiver og legg øverst på nudelsalaten. Dryss peanøtter og masse frisk koriander over helt til slutt.