Bresert lammeskank

Bresert lammeskank

Ingredienser

Bresert lammeskank

4 stk lammeskank
1 boks grovhakkede tomater
3 dl rødvin
vann så det dekker
1 stk gulrot
0,5 stk purre
3 fedd hvitløk
3 stk laurbærblad
1 ts hel, sort pepper
3 kvaster timian
salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Skal du ha gjester? Server deilige, braiserte lammeskanker. Som tilbehør kan du for eksempel lage mandelpotetpuré og ovnsbakte rotgrønnsaker, og kraften gir en ypperlig base til saus.

  1. Grovkutt grønnsakene og fres dem godt i en stor gryte sammen med skankene i noen minutter.
  2. Hell over tomatene, rødvin og krydder og dekk skankene med vann. Sett på lokk.
  3. Sett gryta i ovnen på 150 grader i ca. 4 timer, eller til kjøttet har løsnet fra beinet. Har du god tid, kan du øke tiden og gå ned på temperatur.
  4. Kok ned kraften til 1/3. Da tykner den og blir en knallgod base til saus. Smak til med salt.
  5. Server skankene med rødvinssaus, bakte rotgrønnsaker og mandelpotetpuré.

Oppskrift fra