Klassisk lammefrikassé

Klassisk lammefrikassé

Ingredienser

1,2 kg lammebog i skiver
1,5 ts salt
1 stk laurbærblader
3 stk gulrøtter
1 stk purre
0,5 stk sellerirot
0,5 stk kålrot
1 stk persillerot
1 stk løk
4 ss hvetemel
1 dl fløte
salt
pepper
sitron
bladpersille
poteter

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig, mørt, passe kokt lammekjøtt sammen med høstens friske, sprø grønnsaker er en fryd for både øye og gane. Lammefrikassé lukter og smaker både barndom, minner og tradisjon. Oppskrift på lam og høstens beste rotgrønnsaker kokt til det er mørt i en kremet saus. Kan det bli bedre?

  1. Dekk kjøttet med vann. Tilsett salt og laurbærblad. Kok opp og skum av, la trekke i ca. 1 time.
  2. Kutt grønnsakene i passende biter og kok møre sammen med kjøttet i ca. 10 minutter.
  3. Lag meljevning av hvetemel utrørt i litt kaldt vann. Tilsett jevningen og la småkoke i 10 min. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og sitron. Strø over bladpersille før servering. Server med nykokte poteter.

Tips

Erstatt fløten med creme fraiche og topp med stekt kantarell.

Relaterte oppskrifter