Lammecarré med sprø urteskorpe

Oppskrift på lammecarré med sprø urteskorpe, rødvinssaus og sellerirotpuré. Lammecarré er svært delikat, saftig og mørt kjøtt som passer perfekt til selskap og de litt mer spesielle anledninger.
Lammecarré med sprø urteskorpe

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Lammecarré

Sellerirotpuré

Slik gjør du

  1. Kjør daggammel loff, persille og rosmarin til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Hell så ut på et fat eller en stor tallerken.
  2. Rut fettet på lammecaréen med en spiss og skarp kniv. Gni inn med salt og pepper.
  3. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne med fettsiden ned først, og deretter på alle kanter.
  4. Legg carréen med fettsiden opp i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.
  5. Ta carréen ut, smør fettsiden med sennep og dypp den i brød- og urtesmulene så den godt blir dekket. Sett kjøttet et par minutter under grillelement i ovnen til den har en gylden og sprø overflate. Ta ut og la hvile et par minutter før du skjærer i det.
  6. Skrell selleriroten og del den i terninger. Kok dem møre i saltet vann.
  7. Kok saus etter anvisning på pakken.
  8. Hell av vannet på potetene, tilsett smør og fløte og mos med stavmikser til du har en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
  9. Servér caréen skåret i skiver langs beina, sammen med sellerirotpuré, rødvinsaus og ovnsstekte eller fløtegratinerte poteter.