Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Ingredienser

Pannekakerøre

3 stk egg
2 dl melk
150 g hvetemel
2 ss brunt sukker
1,5 ts bakepulver
1 klype salt
smør til steking

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pannekaker er en velkjent middagsfavoritt, men hva med å prøve den amerikanske versjonen? Disse hjemmelagde herlighetene passer godt som frokost og lunsj, så vel som middag.

  1. Denne oppskriften gir 12 små og tykke pannekaker. Fordel eggehviter og eggeplommer i to boller. Bland melk sammen med eggeplommene.
  2. Bland bakepulver med hvetemel og sikt over melk og egg. Visp sammen til en glatt røre. Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend inn i røren.
  3. Ha i smør i en middels varm stekepanne. Bruk gjerne en panne med slipplett-belegg. Pannekakene skal være små og tykke, og de serveres helst nystekte med tilbehør etter ditt ønske.

Tips

For litt sunnere pannekaker, kutt ut sukkeret og bruk en litt grovere meltype. Du kan likevel få god sødme av topping som frukt og bær.

Relaterte oppskrifter