Pannekakedagen

Pannekakedagen
Det er tid for pannekaker!

Tirsdag etter Fastelavn er den store pannekakedagen. Denne hyggelige tradisjonen er fra gammelt av kjent som fetetirsdag – dagen før fasten. Kjøkkenet måtte da tømmes for produkter som ikke ville holde seg, som melk, smør og egg. Og da ble det pannekaker! I gamle dager skulle det fastes 40 dager frem til påske.

Selv om faste ikke lenger er vanlig her til lands, er det fremdeles like hyggelig å kose seg med varme pannekaker en grå februardag. Dagen feires i mange land, og går under navnet ”Mardi Gras” på fransk, og ”Fat Tuesday” på engelsk.

Under finner du inspirerende oppskrifter, enten du ønsker pannekaker til frokost, lunsj eller middag! Pannekaker kan finne sin plass på bordet til mange tidspunkter gjennom dagen. 
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er en velkjent frokost i USA, men mange her til lands synes det blir litt for søtt så tidlig på dagen. Da kan vi anbefale disse grove bananpannekakene.  

Til lunsj kan vi friste med litt grovere pannekaker med kjempedeilig eple- og kanelfyll

En fordel med pannekaker er at det er enkelt å lage, faktisk så enkelt at barna kan lage dem selv. 

Å lage litt sunnere pannekaker til middag er heller ikke vanskelig. Det finnes mange variasjoner, enten med grovere mel eller grønnsaker, de har ofte masse smak - og er mer mettende. Hva med å prøve squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney?  

Mange barn synes det er morsomt å bidra på kjøkkenet, og dette kan være noe de kan servere selv. Kanskje med litt hjelp til stekingen. Klikk for oppskrift på klassiske pannekaker med rørte bær.  

Skal pannekakene være dessert har vi denne oppskriften med cottage cheese, en ny og smakfull variant. Jordbær og krem er nydelig fyll!

Eller du kan lage grove havrepannekaker og server med friske bær og et dryss melis eller lønnesirup. Nam! 

Har du hørt om den verdensberømte franske desserten Crêpes Suzettee? Det er tynne, franske pannekaker dynket i karamellisert, varm appelsinsaus som flamberes ved servering.

Fylte pannekaker er perfekt til lørdagskosen, så vel som på mer hektiske hverdager. Denne oppskriften på pannekaker med ost og skinke er perfekt matpakke for folk i farta!