Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Hjemmelaget gnocchi

Hjemmelaget gnocchi

Ingredienser

8 stk store melne poteter
200 gr grovt havsalt
65 gr hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
50 gr revet parmesan
1 stk eggeplomme
salt
smør til steking
noen kvaster frisk rosmarin, eller en håndfull salvieblader
ekstra parmesan til servering

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Gnocchi med parmesan og rosmarin. Alle melne potetsorter er fantastiske til gnocchi, som mandel, gulløye, pimpernel og kerrs pink.

  1. Prikk potetene med en gaffel. Legg et ark med aluminiumsfolie i en passende ildfast form og dryss over saltet. Legg potetene på saltet og bak potetene i ovn ved 180 oC i ca. 1 time, eller til potetene er helt møre.
  2. Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen. Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende og over i en bolle. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt. Kna massen raskt sammen til en deig. Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en pølse (ca. 2 cm i diameter) og del pølsene i 2–3 cm brede biter (bruk en kniv som du drysser med litt mel).
  3. Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten. Løft gnocchiene opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje. Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett rosmarin mot slutten av steketiden, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.