Pasta med squash- og ricottasaus

Pasta med squash- og ricottasaus

Ingredienser

500 g fersk pasta
1 Ruccula
1 sitronsaft

Squash- og ricottasaus

2 stk squash
3 stk hvitløksfedd
litt rapsolje
250 g ricotta
2 ss kaldpresset olivenolje
1 -2 ts sitronskall
300 g valnøtter
salt
pepper
parmesan

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

En kremete og herlig pastarett. Får du ikke tak i ricottaost, kan du bruke cottage cheese i stedet.

  1. Kok opp vann, og ha spaghettien oppi noen minutter før sausen er ferdig.
  2. Slik lager du sausen: Riv squashen grovt med rivjern. Stek squash og hvitløk i rapsolje i en stor stekepanne. Det skal ikke ta farge, men falle litt sammen og fordampe ut en del av væsken. Pisk ricotta sammen med 2 ss olivenolje og la blandingen varmes fort opp i pannen sammen med squashen. Ha i revet sitronskall og hakkete valnøtter, og smak til med salt og pepper.
  3. Du kan anrette på hver tallerken med revet parmesan på toppen, eller ha all spaghettien og sausen i en stor bolle så alle serverer seg selv. Kryst litt sitronsaft over ruccolasalaten, og server ved siden av.
  4. For næringsinnhold, se www.lhl.no

Oppskrift fra