Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

Ingredienser

500 g kalkunfilet
4 ss hvetemel
0,5 ts salt
1 krm pepper
60 g smør
1 stk løk
2 stk tomat
1,5 dl hvitvin
0,5 dl hønsebuljong (utblandet)
2 dl kremfløte
100 g sukkererter
600 g tagliatelle
50 g parmesan
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

En rask og smakfull pastarett til hele familien.

  1. Skjær kalkunkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  2. Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter. Surr løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk. Hell vinen over og kok inn vinen til den er reduser til ca. halv mengde.
  3. Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kalkunkjøttet og sukkerertene. Smak til med salt og pepper og la det hele stå å trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.
  4. Mens pastasausen lages kokes pastaen ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
  5. Dryss over nyrevet parmesan, og server med en grønn salat.

Oppskrift fra