Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Dampede blåskjell

Dampede blåskjell

Ingredienser

1 stk løk, finhakket
2 ss rapsolje
1 stk hvitløksfedd
2 nett blåskjell
1 pose MENYs blåskjellbase med hvitvin
1 stk lime
0,5 ts frisk, revet koriander
2 stk vårløk
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på dampede blåskjell i en eksotisk saus som tar blåskjellene med på ferie. Du trenger bare blåskjell fra fiskedisken og Jacobs Utvalgte blåskjellbase med hvitvin.

  1. Fres løk og hvitløk i rapsolje i ca 2-3 minutter i en kjele. Kast knuste blåskjell, og ha resten i kjelen. La frese under lokk i 1 minutt. Ha på blåskjellbasen og kok videre under lokk til skjellene åpner seg.
  2. Smak til med saften og skallet av limen, revet vårløk og ha over vårløk og frisk koriander. Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
  3. Server gjerne blåskjellene med godt brød.