Klassisk hummersuppe

Klassisk hummersuppe

Ingredienser

Klassisk hummersuppe

2 stk hummer, kokt
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk fennikel
2 stk gulrot
2 stilker timian, frisk
7 stk hel pepper
2 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
7 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
4 grønne asparges
0,5 ts salt
0,5 ts kajennepepper
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hummersuppe, også kalt hummerbisque, er supergodt! Hummerskallet er proppfullt av smak. Kok kraft og lag en deilig suppe. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.

  1. Ta ut kjøttet av hummeren ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  2. Legg de knuste skallene i en gryte. Tilsett løk, gulrøtter, fenikkel, hvitløk, timian, pepper, kajenne og tomatpuré. Fres i 1 minutt under omrøring.
  3. Tilsett vin og kraft. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter.
  4. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok suppen til den er passe tykk. Jevn eventuelt med litt Maizena rørt ut i vann.
  5. Kok aspargesen i lettsaltet vann og avkjøl i kaldt vann. Kutt den i biter.
  6. Smak suppen til med krydder, fordel hummerkjøttet i skåler og hell suppen over. Topp med asparges rett før servering.