Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Ingredienser

12 stk Kamskjell
12 Asparges
1 ts Sukker
1 ts Salt

Marinade

1 stk Chili
2 fedd Hvitløk
1 dl Solsikkeolje
0,5 dl Vann

Saus

2 dl Matfløte
2 ss Smør
1 ts Salt og pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.

  1. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  2. Kok opp vann med litt sukker og salt.
  3. Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.
  4. Da skal du begynne på marinaden. Begynn med å finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
  5. La kamskjellene ligge i marinaden minst 10 minutter.
  6. Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
  7. Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Oppskrift fra