Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.
Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Marinade

Saus

Slik gjør du

  1. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  2. Kok opp vann med litt sukker og salt.
  3. Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.
  4. Da skal du begynne på marinaden. Begynn med å finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
  5. La kamskjellene ligge i marinaden minst 10 minutter.
  6. Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
  7. Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.