Pannestekte kamskjell

Pannestekte kamskjell

Ingredienser

3 stk kamskjell
2 ss solsikkeolje
3 ss smør
1 fedd hvitløk
1 ss timian

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pannestekte kamskjell med hvitløk og timian passer utmerket når du skal imponere gjestene din litt ekstra.

  1. Kamskjellene skal spises delvis rå/medium. Det er altså viktig ikke å gjennomsteke dem.
  2. Dessuten er det avgjørende at panna ikke er for varm. Da blir skjellene svidd med en gang, og svidde kamskjell er ikke godt.
  3. Ha kamskjellene oppi varm panne med 2 ss solsikkeolje. Stek dem til de får en gylden stekeskorpe. Når kamskjellene begynner å få en fin farge/stekeskorpe, tilsett smøret, hvitløken og timianen for å gi skjellene en enda mer spennende smak, og trekk panna til side. Kamskjellene stekes kun ca 30-40 sekunder på hver side. Bruk en skje og øs smøret over kamskjellene underveis i stekeprosessen så de tar til seg den gode smaken. Krydre med salt og pepper og la skjellene hvile i noen minutter så varmen får satt seg.
  4. Ønsker man kortere tilberedningstid deler man de på midten. Da stekes de kun på en side i en varmere panne.
  5. Ha over litt salt og pepper og en dråpe sitron rett før servering.