Krabbeterte med tomatsalat

Krabbeterte med tomatsalat

Ingredienser

1 stk paibunn
3 dl Jacobs blåskjellbase
3 stk egg
1 stk rødløk, finhakket
1 stk fylt krabbeskjell
2 ss finhakket estragon
salt
pepper
150 g revet ost

Tomatsalat

Cherrytomater
Rødløk
estragon
olivenolje
limeskall

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En enkel og god terte fylt med krabbe. Denne oppskriften på pai med krabbe passer godt på et koldtbord eller som en selvstendig rett, servert med tomatsalat og godt brød til.

  1. 1. Dekk en paiform med paibunnen og stek den på 180 grader til den begynner å få farge. Kan være lurt å dekke paibunnen med bakepapir og fylle den med tørre erter under steking, for å hindre at bunnen mister formen. Her kan du enten bruke en stor form, eller fore porsjonsformer.
  2. 2. Bland blåskjellbasen med egg, rødløk, krabbekjøtt og estragon. Smak til med salt og pepper. Ha fyllet i paiformen. Strø over revet ost.
  3. 3. Stek på 180 grader til fyllet er fast og osten er gyllen.
  4. 4. Server gjerne paien med tomatsalat laget av cherrytomater, rødløk, estragon, olivenolje og revet limeskall.