BBQ pulled pork sliders med coleslaw

BBQ pulled pork sliders med coleslaw

Ingredienser

Pulled pork rub

2 ss sennep
2 ss honning
1 ss stjerneanis
1 ss kanel
1 ss salt
1 ss pepper
1 ss koriander
1 ss gurkemeie
1 ss oregano
1 ss timian
1 ss chilipulver

Coleslaw

0,3 stk kål
0,3 stk rødkål
1 stk pastinakk
1 stk gulrøtter
1 stk Creme fraiche
1 stk sitron
1 ts salt
1 stk chili

Tostada

5 dl maismel
1 dl vann
1 ss salt

Brød

5 dl mel
1 ss salt
1 ss sukker
100 g smør
4 stk hasselnøtter, hakket

Jalapeño cheddar

100 g cheddar
200 g Philadelphia ost
2 ss Jalapenos, finhakket
0,5 stk paprika, finhakket
1 stk chili, finhakket
50 g smør
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver

BBQ saus appelsin Jack Daniels

0,5 stk løk
2 fedd hvitløk
3 ss Worcestersaus
1 ss tabasco
1 ss paprikapulver
2 dl ketchup
1 dl appelsinjuice
1 stk appelsin
2 dl Jack Daniels
1 ss sherryeddik
100 g smør

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

BBQ pulled pork slider og pulled pork tostada med coleslaw. Oppskrift laget på Norges Grillmester 2015 av Sylvia og Luis.

  1. Smør honning og sennep rundt porken. Gni inn krydderblanding og legg i smokeren.
  2. Skjær alt i tynne snitt, bland sammen, rør med creme fraiche, smak til med sitron og salt.
  3. Bland alt sammen i en bolle med hendene. Lag runde former, frityr lett til den blir hard.
  4. Bland alt sammen, lag boller og la dem heve. Pensle med smør og dryss over hasselnøtt (finhakket).
  5. Ha smør og cheddar i en kasserolle og smelt. Ha i cream cheese og resten av ingrediensene. La småkoke og rør godt.
  6. Smelt smør i en kasserolle. Tilsett finhakket løk og hvitløk. Tilsett ketsjup og worcestersaus og rør godt. Bland inn resten av ingrediensene. Av appelsinen skal bare innholdet være med. Men rasp gjerne litt skall uten å få med noe av det hvite! Når det koker, ta av varmen og bruk stavmikser. Smak til! La stå og småkoke i noen minutter.