Enkel lys lapskaus

Enkel lys lapskaus

Ingredienser

1,2 kg salt svineknoke
4 stk gulrøtter
0,5 stk kålrabi
1 stk løk
1 stk liten sellerirot
1 stk purre
8 stk poteter
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lapskaus er perfekt å lage når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lapskaus er lett å lage, lett på smak og denne oppskriften er fantastisk!

  1. Dekk knoken med vann. La trekke i ca. 1,5 time, eller til kjøttet slipper benet. Ta ut kjøttet.
  2. Kutt grønnsakene i passende biter og kok møre i det samme vannet som du kokte kjøttet i. Skjær kjøttet i biter og ha det tilbake i gryten. Kutt grønnsakene i passende biter og kok møre i det samme vannet som du kokte kjøttet i. Skjær kjøttet i biter og ha det tilbake i gryten. Smak til med pepper.
  3. Server med grovt brød eller flatbrød.