Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevares saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til indrefiletens gode, milde smak.
Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Potetsalat

Tips!

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Slik gjør du

  1. Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  2. Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.
  4. Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.