Helstekt svinefilet med grønnsaker og ovnsbakte poteter

Helstekt svinefilet med grønnsaker og ovnsbakte poteter

Ingredienser

Helstekt svinefilet med grønnsaker og ovnsbakte poteter

800 g svinefilet
500 g poteter
1 ts timian
1 stk liten blomkål
1 dl eplemost
1 stk rød paprika
olje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Svinefilet er magert og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede! Svinekjøtt er godt med frukt, prøv retten med stekte epler.

  1. Svinefilet er magert og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede! Svinekjøtt er godt med frukt, prøv retten med stekte epler.
  2. Høvle potetene i tynne skiver, pensle en langpanne med olje og ha i potetskivene. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen på 200 °C ca. 20 min.
  3. Gni svinefileten med timian, salt og pepper. Brun fileten i en stekepanne, og la kjøttet ettersteke med potetene ca.10 min.
  4. Del paprika i biter og blomkål i små buketter og fres dem i olje i en stekepanne til det er blankt. Tilsett eplemost og kok møre under lokk, ca. 3 min. Smak til med salt og pepper.
  5. Godt og enkelt!