Italiensk Salsiccia med sprø spekeskinke

Italiensk Salsiccia med sprø spekeskinke

Ingredienser

Hjemmelaget salsicciainspirert pølse med fennikel og pepper

1,5 kg svinekjøtt, f.eks. ribbe
1 stk fenikkel
2 stk hvitløksfedd
1 ss fenikkelfrø
1,5 ss frisk salvie
1,2 ss sort pepper
2 ss maldonsalt
225 g modnet spekeskinke med 50% fett
4 m svinetarm

Pølse – italian style

2,5 stk salsicciapølse i kveil
175 g parmaskinke
1 kvast frisk timian
75 g høvlet parmesan
cherrytomater
frisk ruccola
aioli
grønn pesto

Arnes pølsechutney

0,5 dl olivenolje
250 g løk
2,5 stk hvitløksfedd
3 stk stjerneanis
0,5 ss spisskummin
0,5 ss fenikkelfrø
0,3 ss korianderfrø
0,5 stk rød chili
1,3 kg gode tomater
2 dl eplecidereddik
175 g brunt sukker
salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på salsiccia pølse med cherrytomater, parmesan, pesto, ruccola og persilleaioli. Den stekte spekeskinken tilfører sprøhet og ekstra smak som gjør denne retten både spennende og god.

  1. Kvern svinekjøttet grovt sammen med fenikkel og spekeskinke.
  2. Brenn pepperet i en tørr stekepanne til det begynner å ryke. Dette frigir ekstra aroma. Ha kjøttet i en stor bolle, vend inn hvitløk, pepper, salvie, og salt, jobb deigen sammen og stek en prøve i en stekepanne. Ikke rør for mye i deigen, da blir den for kompakt og du risikerer å kna fettet ut av kjøttet. Juster evt med salt og pepper.
  3. Stopp kjøttet ut i en svinetarm, bind opp i ønsket lengde eller som kveil. La pølsa hvile kaldt i minst en time tid før du tilbereder.
  4. Grill pølsene på moderat varme på grillen til den har fått farge, legg den deretter til siden og la pølsene trekke ferdig på indirekte varme til de er gjennomstekt.
  5. La pølsa hvile noen minutter før du skjærer i den, da bevarer du mest mulig av saftigheten i pølsa.
  6. Legg parmaskinken utover et bakepapir på et stekebrett, og stek i ovnen ved 200 grader i 10 til 15 minutter, eller til skinken er sprø. Stek pølsene som angitt på pakken og la den hvile i fem minutter.
  7. Anrett hele pølsekveilen i sirkel på et fat, men del pølsa nesten igjennom i serveringsstykker. Dander tomatene og salaten på fatet og knus den sprø spekeskinken over. Avslutt med å høvle en raus mengde parmesan over, og server med pesto, aioli og brød.
  8. Som et alternativ til pesto kan du lage Arnes pølsechutney. Denne gode oppskriften fikk Espen Lie av den trivelige Rogalandskokken Arne Nese. Han driver servering fra Frøyland gard, i Time i Rogaland. Chutneyen er fantastisk god, perfekt til pølser og det meste av grillmat.
  9. Løk og hvitløk finkuttes. Freses blankt i olivenolje. Stjerneanis, korianderfrø, fennikelfrø og spisskummin knuses i morter. Ha krydder sammen med løk og tilsett finkuttet chilipepper.
  10. Lag et snitt i tomatene og ha dem i kokende vann, for så å avkjøle raskt. Ta bort skrellet og del dem i 4. Ha tomatene i løk/ krydder blandingen og tilsett eddik og sukker. Småkokes i ca 2 timer til ønsket smak og konsistens. Smak til med salt og ha chutneyen på varme og rene glass.

Tips

Du kan også kjøpe ferdig salsiccia hos MENY.

Relaterte oppskrifter