Klassisk skinkestek med cidersaus

Klassisk skinkestek med cidersaus

Ingredienser

Klassisk skinkestek med cidersaus

2 kg skinkestek uten ben
3 ts salt
1 ts pepper
7,5 dl vann
3 stk gulrot
2 stk løk
16 stk potet
1 stk løk
2 stk purre
6 dl eplecider
1 l kjøttkraft
2 ts frisk ingefær
2 ss maisstivelse (maizena)
1 ss sitronsaft
0,5 ts sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner. Server med kokte poteter og cidersaus, og du har et godt festmåltid.

  1. Rut svoren. Skjær ned i fettet men ikke i kjøttet. Gni steken godt inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
  2. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (dette blir kraft til sausen). Stikk et steketermometer i steken og sett den i forvarmet ovn ved 125 °C.
  3. Når steketermometeret viser 76 °C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Du kan evt. bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og spar den til sausen. La steken hvile.
  4. Sett poteter over til koking.
  5. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten.
  6. Jevn sausen med maizena utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.
  7. Server steken med cidersaus og kokte poteter.

Oppskrift fra